středa 1. prosince 2021

Upálit i bez důkazů.

 Podezření na ještě neznamená vina. Policie musí každého podezírat a vyšetřovat, na koho se dozví něco nezákonného. Ale vyšetřování ještě neznamená obvinění. Přestaňme za podezřením a vyšetřováním, hledat vinu a vynášet rozsudek. Tím se rozhodně nechci zastávat pana Blažka. A zatím bych ho nespojoval s burešem a jeho kauzami. U bureše už podezření a vyšetřování pokročilo k obvinění, tedy ke zjištění viny. Teď už to jde k soudu, který teprve vinu potvrdí nebo vyvrátí. U Blažka to ani zdaleka nepřeslo z podezření a vyšetřování, na obvinění. A naopak to vypadá, že ani nepřejde. Stejně tak, jak tomu u všech "kauz" bylo s Kalouskem. 

A vzhledem k tomu, že proti pravici se tu už 25 let (1996-2021) vede nelítostný boj, z toho 16 let na vládní úrovni (1998-2006, 2013-2021), tak je velmi nepravděpodobné, že by Kalouskové, Blažkové, Klausové, a další "zločinci co svět neviděl 😉", nebyli minimálně obviněni, ne-li souzeni, když už by nějakým zázrakem (třeba je podržela židobolševická lobby, nebo jiní mocní světa, který nás tu ovládají? 😂) nebyli odsouzeni. Ale rozhodně by nad všemi těmi "zločinci", viselo oficiální obvinění. Ale to, že nad Kalouskem, Blažkem, a dalšími "zločinci, div že ne proti lidskosti" nevisí, spíš znamená to, že nejsou vinni. A opravdu nevěřím, že je to kvůli tomu, že ovládají moc ve státě.

Tím se nechci nikoho zastávat. Přesto, neměl by pan Blažek, stejně tak jako pan Michalík, zvážit setrvání na postu ministra? Ne kvůli nejasnostem a podezření kolem jeho osoby, ale kvůli vládě? 

Zase na druhou stranu, jsme zřejmě podlehli: pocitu absolutní nedůvěry ke všemu a ke všem a důvěry k tomu a těm, co nám ten pocit potvrdí (je na to nějaká diagnoza?). A tento stav bych přirovnal ke středověkému upalování čarodějnic. Sice nejsou důkazy, jen podezření, ale to nevadí, upálíme jí stejně.

Žádné komentáře:

Okomentovat