úterý 28. prosince 2021

Přání vládě do nového roku.

 Součty zaokrouhlené.

Voliči 8,5 miliónů, volící 5,5 miliónu, nevolící 3 milióny 

Koalice: Spolu, PirátiSTAN 2,5 miliónu 

Koalice: burešova anofertu, ČSSD, šlichtovi zpřísahy 2 milióny 

Radikálové: SPD, KSČ(M), a ostatní 1 milión 


Nevolící bych rozděli na totálně apolitické, spokojené a nespokojené. Hypoteticky na cca 3 stejné skupiny. To znamená, 1 milión nedonutí k žádné akci nic, 1 milión se rozhodne podle toho, jak bude, 1 milión bude dělat vládě špatně za každou cenu. První dvě skupiny bych přidal ke koalici Spolu a PirátiSTAN, třetí k ostatním. Tak počty vychází: koalice Spolu a PirátiSTAN 4,5 miliónu, ostatní 4 miliónu. 


Milá Fialovo vládo, dělejte politiku tak, abyste neztratili těch cca 4,5 miliónu voličů, a abyste odebrali co nejvíce voličů vašim odpůrcům. Úspěch bude alespoň letošní výsledek voleb, protože budete muset dělat hodně nepopulárních věcí. Vaši odpůrci budou tím silnější, čím víc bude slabší. Jakékoliv vaše úspěchy budou bagatelizovat, odsuzovat, špinit, přisuzovat sobě. Jakékoliv vaše neúspěchy, i kdyby to bylo zaviněno předchozí vládou (první rok: covid, energie, zadluženost státu, inflace) budou zveličovat, snažit se v nich utopit úspěchy, (samozřejmě se zbavovat své odpovědnosti). 


Vaši odpůrci budou používat nečestné způsoby a zákeřný boj. Budou v lidech krmit nejnižší pudy. Budou vás očerňovat, házet na vás špínu. Používat jakýchkoliv praktik, aby vám minimálně znepříjemnili život, kdybyste už to vydrželi až do řádných voleb. A pokud vás to nepoloží, tak aby vám už nikdo nevěřil a nevolil vás. 


Musíte vydržet, dělat i bolestivé kroky, a hlavně vysvětlovat, vysvětlovat, vysvětlovat. Polovina médií je v rukách bureše, a ty na vás budou zhánět jen špínu (Piráti by mohli vyprávět). Ta druhá i když ne, tak jak je u nás zvykem, jsou to média protivládní. A ani ty vám nepomůžou. A jak ukázala ČT, tak vás budou také vláčet špínou, nebo vás chtít donutit k přiznání k té špíně, kdyby se zjistilo, že je to lež. Zřejmě podle přísloví: není šprotu, aby na něm nebylo pravdy trochu. 


Používejte tedy internet, přes které můžete šířit své zprávy. Vysvětlovat své kroky. A hlavně, chválit se a připomínat co vše už jste udělali a proč jste to udělali. Držet při sobě a nedbat nálad té části voličů, které by vás nevolili stejně. Ti budou proti vám, i kdyby jste jim zařídili ráj na zemi. Protože jejich strany jim slíbí ještě větší ráj. 


Do nejen tohoto nového roku, ale do konce vašeho volebního období, vám přeji hodně síly a pevnosti, úspěchů a odvahy při prosazování vašeho programu. A samozřejmě, i trpělivé a rozumné voliče, který k vám neztratí důvěru a naději, a myslí na budoucnost ne na sebe. A na závěr, hodně osobního štěstí, zdraví a pohody přeji. 


Za mě osobně, žádný populismus. Snížit zadluženost a zajistit pokud možno vyrovnaný rozpočet zákonem, důchodovou reformu (už ani tak ne pro mě, ale moje děti a vnuky), pevné spojení s EU a NATO, euro, naplnění lustračního zákona: zakázat komunistické strany, a žádný komunista, ani bývalý, žádný StBák ani agent, ani milicionář, v jakékoliv státní krajské, obecní funkci (prezident, vláda, parlament, úřad, soud). 

Žádné komentáře:

Okomentovat