středa 14. listopadu 2018

Vládní krize

Teď je jasný postoj proti burešovi jen u ODS, Pirátů, KDU-ČSL, Top09 a STAN. Postoj zaměstnanců ANOfertu a jeho zaměstnanců je také jasný. Podržet svého šéfa a pána Bureše u moci. Tak teď bude záležet na postoji ČSSD, KSČ(M) a SPD.
Krom Anofertu, ODS a Pirátů, všichni ostatní riskují předčasné volby, po kterých by už v parlamentu nemuseli být. Nejvíce ale riskují demokratické strany (ODS, Piráti, Top09, STAN, KDU-ČSL a ČSSD) kdyby na poslední vývoj neodpověděli výzvou na odvolání Bureše nebo celé vlády. Ti riskují samotnou existencí.
Firma Anofert, KSČ(M) a SPD, neriskují tolik. Jen to, že Anofert nemusí vyhrát volby nebo ne tak výrazně, a extremisté maximálně tím, že se nedostanou do parlamentu, ale budou žít v naší společnosti stále, a podle vývoje ekonomiky, se mohou do parlamentu opět vrátit.
Vzhledem k tomu, že extrémisté rudí a hnědí teď pocítili šanci razantně zasahovat do vlády, tak ti zřejmě Bureše podpoří. Ale za jasný slib a konkrétní datum, o referendu o odchodu z EU a NATO. Čímž jednoznačně dají ČSSD jasnou zprávu, že na ní vůbec nezáleží.
ČSSD tedy mají jen dvě možnosti. Buď si zachrání alespoň zbytek cti, a i když riskují předčasné volby a odchod z parlamentu, odejdou z vlády. Nebo Bureše podpoří a zachrání si svou existenci na další tři roky, ale jejich strana zanikne.
A co se ANOfertu týká. Firma ANOfert riskuje jen rozdělení, ale ne zánik. Zaměstnanci, kteří zůstanou ferni svému šéfovi a pánovi, se do parlamentu dostanou. Ti co mu nebudou věrní, ti zmizí (doufejme jen z politiky). A tak myslím, že pro zachování moci Bureše, budou jednotně za svým šéfem.
Pro vládu pomocí extremismu, bude muset Bureš nakonec buď vyhlásit to referendum o vystoupení EU a NATO. Nebo nakonec dostane rozum, a v poslední chvíli to referendum nevyhlásí, jeho vláda tedy padne, ale vzhledem k postoji zmrda, Bureš dovládne v demisi do konce volebního období.

Žádné komentáře:

Okomentovat