středa 6. ledna 2021

Tramp je nejhorším presidentem USA

 To co se teď děje v USA, je jen důkazem špatné Trampovi politiky. Co vlastně Tramp jakou prezidenta dokázal? 

V domácí politice možná dokázal zvýšit sebevědomí Američanů. Ale v posledním čtvrt roce totálně znechutil velkou část Američanů v postoji k demokracii, svobodným volbám, a politice vůbec. A zřejmě vykopal v americké společnosti hluboké příkopy, které dlouhodobě rozdělí americkou společnost. Čímž hlavně nahrál odpůrcům demokracie. Tedy hlavně totalitním režimům a diktátorům, a populistům v ještě demokratických států. 

Možná jeho vláda pomohla tedy zvýšení sebevědomí a vlastenectví Američanů, ale za cenu hození svých spojenců přes palubu a posílení vlivu Ruska a Číny. Čímž v podstatě totálně znehodnotil dosavadní zahraniční politiku USA. V zahraniční politice tedy rozhodně nejen že nedokázal nic, ale ještě oslabil spojenectví s demokratickymi spojenci a v podstatě podpořil nepřátele své i svých spojenců. 

O posílení nepřátelských sil u vnitř USA, EU, a delších západních spojenců ani nemluvě. Tyto síly jen využili jeho domácí politiky. Tedy politiky většího vlastenectví, patriotismu, uzavření před světem, upřednostňováním vlastního národa nad jinými, najití viníků , jen povzbudili nacionalistické a protidemokratické síly v demokratických státech, a snahy o rozbití demokracie a jednoty. Tato stránka jeho politiky, je nyní vidět v USA.

Rozložení společnosti, nesmiřitelný boj republikánských voličů se zbytkem americké společnosti, rozdmýchání nenávisti k demokracii, volbám, zvoleným zástupcům, zvolenému prezidentovi. Začátek "studené občanské války" v USA, minimálně na nejbližší měsíce, možná i na celé 4 roky, spočívající s totálním nerespektováním veškerých vládních zákonů, vydaných nově zvoleným prezidentem a jeho vládou. 

Tramp udělal více škody než užitku. A poslední měsíce úplně zničili i to, co se mu povedlo. Tramp neměl být nikdy zvolen. Zvolení Trampa byla největší chyba USA. Jeho zvolením byl svět ohrožen. Zničila se důvěra v demokracii, svobodné volby, v západní společenství. Zvýšila se síla Ruska, Číny, odpůrců demokracie, svobodných voleb a západních demokracií. 

V podstatě buďme rádi, že podobný typ hlavy státu, byl zvolen v tak silné a vyspělé demokracii, jako jsou USA. Být zvolen v některém jiném státě, třebav Rusku nebo v Číně, tak je to druhý Hitler, a svět by se už ocitl před 3 světovou válkou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat