středa 20. ledna 2021

Proč si myslím, že vše kolem covidu je hysterie.

Asi mě nebudete mít přátelé rádi, ale... Já prostě tuhle covidovou hysterii fakt nechápu. Nerozumím ji. Ne, neříkám že covid není, že opatření jsou zbytečná, že očkování má sloužit jen aby nás ovládali, nebo rovnou zabili. To jsou bláboly dementních lidí a lidí co nás právě chtějí ovládat, ne chránit předtím, co hlásají. Jen to celé prostě považuji za zbytečnou hysterii.

Proč za hysterii a ještě zbytečnou?  Protože to stejné říkají i oficiální čísla. S covidem zemřelo nebo mělo vážné potíže, jen nějaké promile, ani ne celé procento. A to nejen u nás, ale na celém světě. Nakažených, tedy lidí kteří měli nějaké potíže, ale dostali se z toho stejným způsobem jako s chřipky, jsou jednotky procent ne jen u nás, ale na celém světě. A potom tu jsou "nakažení", který neměli žádné potíže, jen byli pozitivní, a "dostali" se z toho jen obyčejnou karanténou, těch může být už tak deset procent, nejen u nás, ale na celém světě. 

Jak je tedy možné, že nemoc, z které se dá z 90% dostat jen tím, že budu doma, a z 9% běžnými způsoby jako u jiných virových onemocnění (ležet, potit se, pít čaj, brát vitamíny, případně snižovat horečku paralenem), je celosvětově považována za středověký mor? 

A jak čísla ukazují, tak ti zemřelí a ti s vážnými problémy, někdy s trvalými následky,  jsou z 90% lidé s dalšími nemocemi, s oslabeným imunitní systémem (tedy hlavně staří). Proč tedy neudělat opatření jen pro ty co jsou v ohrožení? Proč mají být podobná opatření v celé populaci? 

Proč nedat do karantény jen to 1%populace? A u těch dalších 9% populace udělat podobná opatření až po vypuknutí nemoci. Čímž myslím to, že nemocný nahlásí kde se pohyboval a ským, a u těch se potom může nařídit test a karanténa. V podstatě by to zasáhlo jen 10% populace, a hlavně by to tak neničilo ekonomiku a společenský život vůbec. 

Jestli je ale 1% populace, tak závažný problém, jak to, že se při jiných, na úmrtí a vážné problémy, nedělají taková opatření nepřetržitě? Jak to, že při pandemii u chřipky, která se pravidelně opakuje už 100 let, nedělají stejné opatření? A to i přes stejný počet úmrtí a vážných následků? 

Jsem zvědav,jak se vyřeší tento stav. Virus už nikdy nezmizí, jako nezmizel virus chřipky. Jsem zvědav, jestli už nás tady čeká celoživotní nošení roušek, různá omezení, zavřené (tedy později už zrušené a neexistující, protože zbankrotují) podniky, provozy, živnosti... a jestli ne, tak bych rád dál viděl čísla úmrtí, vážně nemocných a nakažených. A to pro porovnání, abychom věděli, že při těchto číslech byla před lety skoro zastavena ekonomika a život vůbec, tak jak to že dnes ne. 

A na závěr. Myslím že by se mělo v budoucnu objasnit, proto vše bylo tak, jak to bylo. Komu to sloužilo. A jakou roli v tom hrála média. Protože jediný kdo zatím z covidu profituje, jsou právě média. 

Žádné komentáře:

Okomentovat