sobota 27. června 2020

Nejsme národ, jsme panárod

Visegradský jezdec: Úvaha:
Kdyby většina z nás v roce 1989 demonstrovala skutečně za svobodu a demokracii, nikdy by třicet let po této revoluci nemohlo projít, aby ministrem obrany (a před tím ministrem vnitra), byla tehdejší komunistická policejní mlátička. Stejně jako by nemohl být premiérem komunistický práskač STB a prezidentem ruský kolaborant a maník, který pohrdá největší pojistkou demokracie, ústavou.
Ne, my jsme většinově totiž demonstrovali za plné lednice, obsah garáží a lepší televize. To vše teď máme. A proto mlčíme, když nám svobodu a demokracii berou.
Každý národ vedou ti, které si nakonec zaslouží.

Karel Havlíček Borovský napsal; Kde není národ zachovaný a vzdělaný, tam marné jest staré vlády svrhávati revolucemi, neboť se dříve či později všechno zlé navrátí. Já se vždy ptám, kdo má zájem na tom, aby ten národ nebyl vzdělaný a zachovaný.

Já dodávám
Naprosto přesně tak. Drtivá většina lidí, demonstrovala za to, aby se měla dobře tak, jako na západě. Nějaká svoboda, lidská práva, demokracie..., jim byla a jsou ukradený. A pokud nepřijdou o ty plné lednice, vybavení bytů a garáží, a dovolené u moře, tak jim nebude vadit návrat totality. Tedy mizející lidé, kriminalizování za názor, zakázána opozice, zakázaná svoboda médií a projevu, zákaz shromažďování, zrušené volby, opět hlídané hranice, a vystoupení ČR z EU a NATO. Jen ať nová totalita zajistí to, za co jsme zvonili klíčema. Všeho hojnost a dostatek, a zahraniční dovolené.

Jsme národem hloupým, nevzdělaným, nevychovaným, zakrnělým a dětinským, a tím lehce manipulativní. Z lidského hlediska, národem retardovaným, na úrovni 12 letého dítěte. Tedy národem, který je za určitých okolností, samostatného života schopen, ale nikdy nic nedokáže. Bude se stále motat jen na svém dvorečku, a nechá se lehce manipulovat těmi, kdo ho chtějí manipulovat. A pokud neztratím určitou svobodu pohybu, a doma bude mít všeho dostatek, tak mu nebude vadit, že žije pod něčí mocí, která ho opět bude ovládat.

Žádné komentáře:

Okomentovat