sobota 9. května 2020

Poděkujme všem hrdinům

Tak mě tak napadá. Proč se děkuje jen Rusku? Copak v rudé armádě, byli jenom rusové? Ne, byli tam i jiné národy, nejen ze sovětského svazu. Tak jestli někomu děkovat, tak USA, Britům, Rusům, Ukrajincům, Bělorusům, Gruzíncům, Uzbekům, Turkménům, Lotyšům, Estoncům, Litevcům,.... Ale i dalším národům jako velmi početné skupině Rumunů, ale i Čechoslováků. Všem národům nejen z Evropy.
Podle mě, místo poníženého řiťolezectví Rusku, jako jedinému "osvoboditeli", by bylo správné, a hlavně pravdivé, spravedlivé, čestné a demokratické (slova a pojmy, které komunisté k smrti nenávidí), prostě poděkovat a uctít všechny hrdiny, kteří se podíleli na porážce národního socialismu a osvobození.
 A ještě něco. Konečně nazývat věci pravými jmény, o co by se měli zasazovat ti, kdo se tu ohání tím, že by se neměla ohýbat historie a pravda. Tak, v Německu nebyl žádný fašismus. Fašismus byl v Itálii. V Německu byl národní socialismus. Tak rudá armáda, složená z mnoha národů, porazila národní socialismus a "osvobodila" nás od národního socialismu. Spojenecká armáda, vedená USA a Británii, ale složená z mnoha národů, prorazila jak národní socialismus, tak fašismus, ale i Japonský militarismus. A přispěla k našemu osvobození od národního socialismu.

Žádné komentáře:

Okomentovat