neděle 3. května 2020

Bude se vláda vyšetřovat?

Doufám, že už se našel některý slušný, poctivý, demokraticky zaměřený, právně zdatný (nejen)právník, který už sepisuje otázky na konání vlády a prasedenta, a následně žalobu na ta konání. (asi jen na vládu, protože prasedent není odpovědný ve funkci za nic, jak víme z Peroutkovi kauzy, kund, apod.)
V první řadě, na záhadu kolem Čínských dodávek materiálu, místo našeho domácího materiál. Je prokázané, že z Číny přišel mnohem horší a mnohem dražší materiál, než by byly schopny v dostatečné kvalitě a množství dodat naše firmy.
V druhém případě by chtělo prošetřit vládní konání ohledně náhrady škod všem, kteří byli vládním nařízením poškozený. Tady vidím důkaz v tom, které firmy byli odškodněni a které ne.
A ve třetím případě, zdali nařízení vlády, byla v pořádku, nebo byla protizákonná až protiústavní. Na tyhle tři body je třeba se zaměřit.
Jistě, ještě je tu za čtvrté, tedy celkové vládní konání, ale co bychom chtěli po totálně neschopné vládě. I když, tady bych viděl malinkaté polehčující okolnosti. Třeba, že to byla nová neznámá situace, na které se teprve učili podobné situace zvládat, a příště už to bude lepší.
Pro mě osobně, jsou ale zásadní první tři body. A myslím, že hlavně ten první, musí zlomit této anofertí rudé burešovo vládě vaz.

Žádné komentáře:

Okomentovat