sobota 6. října 2018

O Zemanovi

Zeman má o sobě přehnané mínění. Názor na něj, bude rozdělovat společnost ještě tak několik generací (doufám že jen názor na něj, ne společnost jako takovou). Ale z pohledu dějin, bude za sto let a déle, vnímán rozhodně jinak, než doufá.
Byl to nemocný a zlý člověk, věčně opilý, měnící své názory podle potřeby, egocentrik, populista, lhář, rasista a xenofob. Nesnášející lidi jiného názoru, na které podnítil nejdříve verbální útoky, později i fyzické. Člověk, který podporoval jen ty, kteří mu zajistili moc a souhlasili s jeho pohledem, názorem, pravdou. Bytostně nenáviděl média a hlavně novináře. A svou politikou, na dlouhá desetiletí, rozdělil národ tak moc, že to ještě sto let po něm, dávali jeho nástupci dohromady.
Bohužel, během jeho vlády a pár vlád po něm, poškodil i celý stát tak, že byl ještě dlouho nedůvěryhodný pro své spojence. A svou politikou a podporou podobných politiků, jako byl Babiš, Okamura, Filip, zavinil i naše vystoupení z EU a NATO. Vyhodili nás pro vnitřní politiku proti demokracii a proti menšinám. A pro skrytou i otevřenou podporu nepřátel EU a NATO, tenkrát podporou ruské říše a jejího vládce a Číny. (to už domýšlím moc, ale nevíme co přijde během pár let?) žádný jiný president do té doby, nerozdělil náš národ tolik jako on. A nikdo neprobudil v našem národě tolik zla, záště, rasismu, xenofobie tak, jako on.
Zeman byl to nejhorší, co jsme mohli mít. Rozdělil národ a nakazil polovinu národa infekcí, která byla dlouho léčená. To co po sobě zanechal (nejen jako president, ale i jako premiér, protože svou nákazu začal šířit už jako předseda ČSSD v 90 tých letech, 20 tého století) bylo v lidech ještě dlouho. Ještě dlouho byl národem rasistů, xenofobů, nenávisti, závisti, nesnášenlivosti. Ještě dlouho byl národ rozdělený vysokou zdí a hlubokým příkopem.
(A jestli bude mít na hrobě opravdu citát: tady leží ten, který dokázal rozčílit do nepříčetnosti každého blbce, tak tím jen ukáže, že je lhářem i po smrti.)
Zeman si o sobě myslel, že je světový politik a není lepšího nad něj. Svým epitafem na náhrobku: tady leží ten, který dokázal rozčílit do nepříčetnosti každého blbce, ukázal, že byl absolutně mimo realitu. Protože, on rozhodně nedokázal do nepříčetnosti rozčílit každého blbce, protože každý blbec byl jeho příznivec. A kdyby se choval slušně, poctivě, jako hlava demokratického státu, tak by mohl rozčílit do nepříčetnosti každého blbce, ale ne ty, kdo s ním nesouhlasili. Vlastně, ani ti by nebyly. Tak že, jeho citát je nesmysl, a tuplem nesmysl ve spojení s ním.
Jeho politika byla založena právě na blbcích, za které považoval polovinu národa. Jak prohlásil v parlamentu v roce 1992, kdy se projednával zákon o referendu, který odmítal:  
"To, co nyní řeknu, není projevem univerzitní povýšenosti ani sarkasmu. Třetina obyvatel této země je slabá duchem. Každý sedmý občan je debilní nebo dementní nebo alkoholik. Zhruba polovina obyvatel této země má podprůměrný intelekt. (...) Těmto lidem - je to tedy polovina národa - uniká ona složitá mnohotvárnost, komplementarita, mnohoznačnost světa," řekl tehdy poslancům.

Žádné komentáře:

Okomentovat