středa 20. září 2017

Cena za pravdu, pro lháře?

Cena za "pravdu" pro zemanoida, od Americké židovské organizace, (tedy, doufám že jen od nějaké instituce, ne přímo od státu Izraele) je to ukázka, že by se měli všechna mezinárodní ocenění (včetně nobelovky, viz: ocenění palestinského teroristy J.Arafata), důkladněji prověřovat. Velmi důkladně hlavně ta politická. Protože v tom případě to vypadá, že instituce, organizace, stát, souhlasí s názory oceněného. A to se všemi názory.

Z tohoto pohledu, je potom cena instituce, organizace, státu, podle oceněných, buď ceněná, uznávaná, nebo neceněna a neuznávaná. Tedy, buď vyzdvihující oceněné, nebo degradující nejen oceněné, ale i ty, kdo oceňují. Podle toho, přijmou ceny z těchto institucí, organizací, států, jen morálně čistí, nebo morálně nečistí oceněný. Jedni to dělají proto, že chtějí ocenit skutky, které světu pomohli a ocení jen ty, kdo opravdu udělali něco pro své ocenění. Druzí jen jako svou propagaci, jak oceňujících, tak i oceněných.

A já mám pocit, že ta organizace a i ten zemanoid, patří do té druhé skupiny. Čímž se ta židovská organizace (Gershon Jacobson Jewish Continuity Foundation (GJCF), znevěrohodnila. Protože udělovat cenu za pravdu někomu, kdo jinak šíří lež, a dokonce je i za lež odsouzen, je silně degradující to ocenění.

Žádné komentáře:

Okomentovat