pátek 30. června 2023

O manželství.

Manželství.
Z pohledu dnešního práva a společenských norem, důležitý krok pro dva dospělé a jejich děti (né nutně vlastní). Bez kterého by se jim žilo složitěji ve vztahu ke státu a jeho institucím. 
Jinak to ostatní co se říká o manželství, se dá bez problému mít i bez manželství. Proto je důležité manželství pro všechny, ne jen pro jednu skupinu obyvatel. 
A nebo, je potřeba změnit zákony a společenské normy, nebo zrušit manželství vůbec a nahradit tuto instituci zákony. 
Pokud bych nechal manželství jak je, tak na zkoušku. A nejdříve vyšetření zda jsou plodní. Pokud ne, tak doživotní zákaz manželství. 
Pokud ano, potom je nejdříve nechat zplodit potomka a po následné kontrolu u gynekologa jim umožnit se vzít. 
Vždyť to známe, že jsou oba plodní ale děti nemají. Buď nakonec nemohou mít spolu (nevím jak se ten fenomén nazývá po zdravotní stránce) nebo je nechtějí. 
Potom bych to udělal manželství na zkoušku. Tedy do dospělosti dítěte. Jestli z něho vychovaly dobrého člověka, ať spolu zůstanou. Pokud vychovaly špatného člověka, okamžitý rozvod. 
A okamžitý rozvod a odebrání dítěte bych zavedl pro rodiče, pokud by nebyly pro dítě dobrým vzorem. Co je dobrý vzor se musí upravit zákonem. 
V každém případě kdy by došlo k úřednímu rozvodu (samozřejmě se zakazuje jiný rozvod) by byl doživotní zákaz manželství a plození potomků. 
Tak snad jsem tam popsal všechny důvody co vadí odpůrcům manželství pro všechny. Je tam plození, správná výchova a příklad pro dítě. 

Žádné komentáře:

Okomentovat