středa 21. června 2023

Je na čase bojovat s dezinformacemi

Bojovat proti dezinformacím chce použít logiky, možná bych řekl selský rozum (dnes díky dezinformátorům zprofanovaný) Což je (dříve bylo) prostě logické (dnes by se řeklo kritické) myšlení. Tedy 1+1=2 a ne 3 nebo 4 nebo 5.... (dnes se tomu říká alternativní pravda). 
Co se týká státu a jeho institucí, tak nejčastější dezinformace je o tom, že nás chtějí ovládat a postupně zničit. Zvláštní že nikoho z těch co tomu věří nenapadne, že kdyby nás ovládali tak by se postarali o to, že jim věříme, respektive že nemáme jakékoliv podezření jim nevěřit. 
A s tím zničením, že je nenapadne, že kdyby se k nám choval stát špatně nebo nás chtěl zničit, tak tím padne ta důvěra kterou právě k tomu ovládání potřebuje a bez které to ovládání nefunguje. A pokud nás stát chce ovládat, tak koho by ovládal po tom, co by nás vyhladil? 
A k tomu abych nevěřil dezinformacím nepotřebuji bezmezně věřit státu a jeho institucím, ale rozumět a kriticky myslet. To znamená nevěřit na první dobrou všemu co se k nám dostane, ale více se zamyslet nad každou informací, která se k nám dostane.

Žádné komentáře:

Okomentovat