neděle 16. ledna 2022

Specifika komunistického myšlení.

Specifika komunistického myšlení. Myšlenka není špatná. Mít vše společně dohromady, a rozhodovat si o všem každý sám, bez nucení a nadřízených. No komu by se to nelíbilo? Pracovat či nepracoval kdy chci, něco budu chtít mít, tak si pro to zajdu a vezmu si to. No fakt, kdo by to nechtěl? Ale....

Geneticky takto nefunguje žádný živý organismus na světě. I ty včeličky a mravenečkové, i ta velká stáda a hejna, fungují podle určitých pravidel, které musí každý člen dodržovat. A ta pravidla rozhodně nejsou o nic víc rovnostářká a svobodná, jako lidská společnost. 

Nakonec, ani komunisté nenaplnili vlastní myšlenku. Nechali nadřízené a podřízené, a to nejen v pracovním poměru, ale i společenském. Člověk nebyl svobodný v rozhodování, kdy pracovat a nepracovat (a mnohdy ani kde). Peníze a ceny nebyli zrušeny. 

V podstatě nechali kapitalismus bez kapitalistů, který samozřejmě ale byli nahrazeny komunisty. A jediné co se tedy změnilo, byla povinná zaměstnanost, a praktický zákaz propouštět zaměstnance. A zrušení platby za školu a lékaře. 

Tak že se celkem nic nestalo flákačům, kteří buď vůbec nechodili do práce, nebo chodili ale nedělali, nebo byli permanentně nemocní, nebo když dělali, tak velmi nekvalitně. A to zvláště, když byl členem KSČm, lidových milicí, agentem StB. 

Samozřejmě se to netýkalo všech. Těch co skutečně a dobře pracovali, bylo víc, a většinou to budilo zlou krev. A světe div se, oboustranně. 

Já jako mladý kluk, jsem začal pracovat v 80tých letech. A když přišel Gorbačov se svou perestrojkou, tak jsem si řekl, že budu tedy dodržovat pracovní dobu a hlídat kvalitu. Protože do té doby jsem se přizpůsoboval kolektivu. No a od té chvíle jsem byl z kolektivu vyčleněn, a všichni přemýšleli jen nad tím, co mě vedení slíbilo a jestli nejsem donašeč vedení na ně, a už jsem měl zle. (Tak tak jsme se měli všichni rádi, jak o tom melou komunisti, když mluví o tom, jak jsme se za nich měli všichni rádi).

Abych to zkrátil, tak specifika komunistického myšlení jsou tyto: (začnu slovy písně od M.K) zloba, závist, zášť, strach a svár... a k tomu ještě lež, podvod, korupce (po staru úplatky) a drobná zlodějna (malá domů, čili: kdo nekrade okrádá rodinu). 

Jednou větou: zničit morálku člověka za každou cenu, všemi způsoby. 

Žádné komentáře:

Okomentovat