pondělí 24. září 2018

Malé dilema


Mám velké dilema. A tím dilematem je komunální politika, a zvláště u nás, v Benátkách nad Jizerou.
Je mi jen jasno v tom, že KSČ(M), SPOZ, SPD (a podobné extrémistické strany) nebudu volit nikdy, ani kdyby přinesli ráj na zem (do našeho města), což díky jejich politice, se nikdy nestane, tak tady opravdu není o čem mluvit.
U ANO, ČSSD, Pirátů, Zelených na levo, KDU-ČSL ODS, STAN Top09 na pravo (a všechny podobné levo-pravo strany), by asi záleželo na tom, jak si v komunální politice vedou. Mluvím tu jen o komunální politice, ne celostátní. Tam mám jasno.
Tak tedy, když jsme se odstěhovali z Prahy do Benátek nad Jizerou, tak jsme se chtěli zase vrátit. Zoufali jsme si, kam jsme to zapadli. Bylo to v roce 1991. To, jak to tu zanechali komouši, byla hrůza. Ač jen 30 km od Prahy, tak totální zapadákov, kde snad ani ty příslovečné lišky, nedávají dobrou noc. (tedy pravda, z pohledu rozmazleného pražáka)
Od revoluce má město v péči ODS (předtím OF, než se rozpadlo). To, jak to město rozkvetlo, je úžasné. Je tu vše pro život. Obchody, doprava, zdravotní péče, školy, školky, sportoviště, parky, průmyslová zóna, kultura, město je opravené a rozrůstající se. Pravda, není vše dokonalé a určitě tu není vše, na co jsou zvyklý třeba v Praze 😄. Ale troufnu si říct, že v porovnání dalších měst, stejné velikosti (á 7000 ob.), jsou Benátky nad Jizerou, v první lize, a možná lídry.
A teď to dilema. ODS na celonárodní úrovni fakt ne. Dokud se nezbaví lidí typu Klause a spol. Ale na komunální politice, tedy u nás v krásném městě, kde dnes už nelituji svého rozhodnutí, odejít právě sem z Prahy. U nás v Benátkách nad Jizerou, udělala ODS za 28 let, se stejným složení, pod vedením celou dobu jediného, letos zesnulého předsedy a starosty, pana Jaroslava Krále, z města na odpis, moderní město, příjemné pro život.
Nejspíš dám v komunálních volbách hlas ODS. Nevím, jak je to v jiných obcích a městech, pod vedením ODS, ale u nás se ODS osvědčila po celou dobu, nepřetržitě už 28 let. Uvidíme jak si povedou i bez krále (panovníka). Když v Čechách skončil král, tak šlo Česko (dříve Československo), z jedné šlamastiky do druhé. Tak doufám, že v našem málem, ale krásném a moderním městě, se nebude opakovat osud celého Česka (Československa).
Tak snad mě přátelé prominou, ale já to beru i jako malé poděkování panu J. Královi.

Žádné komentáře:

Okomentovat