sobota 16. září 2023

Lidi mějte rozum a myslete na potomky.

Od: Zdeněk Šarapatka 
Prosím na kolenou....

Žijí stáří. Teď… ne zítra, za týden, za rok. Ruší je změny. Nevidí, neslyší: nevolí budoucnost. Vystřihli minulost, volí jen růžové vzpomínky. A hlavně svůj klid. Mají ho za právo. Za nárok. Za odměnu za život v robotě, kde zbylo na pivo. Za roky v režimu, kde nekrást byl hřích. Za lež, co byla za pravdu. Za dovči ve štěstí… u stanu s matračkou a rybníku s komáry. Za flaksu pod pultem. Za fronty na vložky. Za smlouvu na osud: za dekády u pásu za kvartýr z panelu. Za tajné obálky pro vrchnost…za gympl pro dceru, za operaci žlučníku, na pořadník na auto...z bakelitu. Za schízu soukromí: do osmi u telky s Husákem a v deset s Hlasem Ameriky. Za život nerovných pod vlajkou rovnosti. Za krédo sobectví: Nehas, co tě nepálí!
Žijí jen pro dnešek, zítřek je nejistý. Věk mají za moudrost a patent na rozum. Na pravdu. Bojí se neznáma, tak věří iluzím: dýchají pro „hajzla“, co práskal na druhé za výhody. Za kariéru. Pro prachy. Věk nevěk, jsou jako patnáctky: rvou se za něj i do krve. Za lháře století, jenž je má na háku a když je za rohem, má je jen za socky. Za hlupce bez IQ, co nikdy nečetl. Za nýmanda, jenž zhuntoval zemi. Za expremiéra, který za třicet let nezvládl jazyk „své“ země. Natož historii. Za hulváta, pro nějž je učitel „debilem“.  
Zločince mají za Boha. Nedbají ani kořenů: statečných rodičů a cizích hrdinů co přišli o všechno…o život, o zdraví, o svobodu, o střechu nad hlavou, o majetek z mozolů . O naději na spravedlnost. Že byli „kulaci“. „Buržousti“. „Reakcionáři“. „Zrádci lidu“. Krev mají za vodu: volí udavače a kariérního komunistu. Popírají realitu, rodové hodnoty, fakta..a sami sebe. Velké, vzteklé "děti", co tváří v tvář důkazům křičí a kopou. A bouchají dveřmi…i od svých nejbližších.
To jsou Babišovi voliči. Včera i zítra. „Jsem svrchovaný český premiér“, chlubil se Hotentot, jenž sází na vzájemnou nenávist .Jednu už na Hrad poslali a druhou chystají. Zločinec a lhář se touží stát „svrchovaným českým prezidentem“. Kriminál mu v tom nejspíš nezabrání, justice mlčí. Babišovi babičky a dědečkové jsou odhodláni splnit mu sen: beztrestný lump na trůnu nejvyšším. Synové, dcery a vnuci, prosím vás na kolenou: zabraňte jim v tom! Páky přece máte: buď Babiš, anebo vy. Rodinná pouta snad nepřeplatí....

Žádné komentáře:

Okomentovat