neděle 22. srpna 2021

Je mi smutno z Čechů.

Smutný obrázek české společnosti. Protože nás čeká dále vláda zembabiš. Vláda 48,5% = koalice 42% v podstatě stejný výsledek jako u STEM, který byl na Prima News. 

Kde je problém lidi? Myslím že to není o ničem jiném, než o nás, o voličích. Jak je možné, že před půl rokem to vypadalo na vypráskání zemana a babiše? Jak to, že před čtvrt rokem to bylo alespoň na vítězství demokratických stran? Co se proboha stalo za těch půl a čtvrt roku? 

Z médií slyším, že před tím čtvrt až půl rokem, to bylo ještě díky covidu, a nyní už je po covidu (útlum restrikcí). Tím to doufám nebude. Protože by to znamenalo to, že jsme za 30 let demokracie, nepochopili co to demokracie je. Respektive, pokud by to bylo jen tím, jestli nosíme roušky, testujeme se, nebo se očkujeme, tak to fakt nechápeme, co to demokracie je. 

Dobře, ale co se stalo za posledního čtvrt roku? Co vím, tak se zvýšila dezinformační válka vlády proti demokratickým koalicím. Přesněji, proti Pirátům, kteří by i samotní, byli schopní babiše porazit. A také vláda rozdala další balíčky úplatků voličům. Jinak o ničem jiném nevím. Tedy, ze strany vlády a dezinformační scény. 


Tedy, pokud nepočítám to, že i my, voliči demokratických koalic, nejsme schopní pochopit stav situace v naší zemi. A svým postojem (někteří), demokratickým koalicím moc nepomáháme. Koalice se nám nelíbí, kvůli tomu nechceme jít k volbám, nebo volit někoho jiného. (Jestli nechápete, co to jsou volby a co to je kroužkování, tak si to sakra vyhledejte nebo se zeptejte někoho, kdo tomu rozumí). Ale zřejmě patříte do kategorie lidí, kteří nechápou, co to demokracie je. 

Dále tvrdě a nekompromisně tlačí obě koalice k tomu, že se snaží vás přesvědčit o vašem pohledu na svět. Voliči jednotlivých stran koalic, tlačí svým postojem ty své strany k tomu, aby jednali podle vašich přání, jinak je volit nebudete. A i díky tomu, to některý politiky nutí se vymezit vůči jiným politikům, z obou koalic. Čímž nepomáhají sobě nebo své koalici, ale vládě zembabiš. 

A kvůli tomu, ani jeden politik, ani jedna strana, natož celá koalice, nejsou schopní vysvětlit svůj program. A nejsou schopni vysvětlit špatný program vlády zembabiš. Neumí, nechtějí, bojí se. Protože se obávají odlivu voličů. Který je už teď, nekompromisně a kategoricky, nutí do odpovědí.

 

Proto si myslím, že tento katastrofický stav, není jen o covidu, vládních úplatcích, dezinformacích, špatné kampani, vzájemnému okopávání. Ale především je to o nás, jejich voličích. A (ne)přijmutí toho, že to jinak nejde. O (ne)přijmutí nápravy toho, co tu zanechá vláda zembabiš. O (ne)přijmutí toho, že náprava může být jen škrtáním výdajů a pokud to nepomůže, tak zvýšení příjmů, tedy daní. A o debatě o větším zapojení do EU, tedy přijmutí eura. A o větší důvěře k oběma koalicím, čímž by se omezil vliv dezinformací. Nebo i nám, voličům obou koalic, stačí tak málo na změnu názoru, tak jako voličům ostatních stran? To jsme na tom tak špatně? O nepochopení, že vláda zembabiš, vládne politikou po nás potopa. Že burešova vláda, bude tak dlouho rozdávat, až nebude z čeho rozdávat, a dříve nebo později, už se bude jen vracet. Tedy, buď bankrot, nebo zmrazení platů a důchodů na neurčito, daně tak vysoké, že ještě budeme z láskou vzpomínat na dnešní daně. A nastávající důchodci, už nebudou mít důchod, ale sociální dávku. A to se stane, pokud my, voliči obou koalic, nedostaneme rozum, a kvůli tomu, že se nám nelíbí politika jedné ze stran koalic, nepůjdeme volit vůbec, nebo to hodíme jiným. 

A co si budeme povídat, mnohdy náš "odpor" k volbě jedné či druhé straně, především Pirátů, je spíš o našem uvěření v dezinformační scény, než o znalosti jejich programu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat