sobota 5. května 2018

Ani Marxe ani Hitlera

Podle mě Marx filozof rozhodně nebyl. Nepřinesl, nevymyslel a nenalezl nic nového. Tedy krom způsobu, jak toho docílit. A ten způsob byl TEROR! Či-li, likvidace vyšších tříd a to všemi prostředky. Válkou, vražděním, okradením.
Jinak, myšlenka: všichni si budeme rovni, rozhodně nepochází od něj. O tom bylo psáno už v bibli a skutečnými filozofy (Platón). A o takové společnosti bylo napsáno spousty bajek a pohádek, ale i skutečných publikací o "ráji či komunismu": Utopie 1516 a Sluneční stát 1623. O tom, že se budeme mít všichni dobře, snilo lidstvo už pár tisíc let.
On to jenom opsal, trochu upravil a přiznal, že to nepůjde bez násilí. Tedy, "krvavou cestou", či-li: terorem (komunisté tomu říkají revoluce). Protože ti co se mají lépe, se svého lepšího života, dobrovolně nezřeknou.
A zapomíná se, že měl stejné rasové předsudky, jako Hitler. Nakonec, i ten Hitler chtěl ráj na zemi. Tedy jen pro Němce. A rozhodně ne pro Židy a Slovany. To Marx chtěl ráj na zemi pro všechny chudé a pro určité národy. Tedy ne pro střední a vyšší třídy a z národů, kterým by ráj přál, by vynechal minimálně Slovany a Židy.
Rozdíl mezi těmito pány je ten, že Hitler to na rovinu popsal ve svém národně socialistickém manifestu (Mein Kampf) A Marx to ve svém Mein Kampf (komunistickém manifestu) nenapsal. Ale ve svém okolí, to hlásali oba.
A rozdíl mezi národním socialismem a komunismem byl v tom, že národní socialismus likvidoval "národy nehodné pro ráj" a drastičtějším způsobem. A komunismus likvidoval "nehodné vrstvi lidí pro ráj", méně drastičtěji, ovšem o to důkladněji.
Myslím, že stejně tak, jako dnes nikde nejsou Hitlerovi sochy, obrazy, názvy ulic..., by neměli být ani ty Marxovi, Engelsovi, Leninovi...

Žádné komentáře:

Okomentovat