sobota 19. srpna 2023

Tady jde o politickou kulturu.

Jedna věc je pozdravit nebo odpovědět na pozdrav a druhá věc je přisednout. A jedna věc je přisednout na hoďku než bouřka přejde (a letní bouřky déle netrvají) a druhá věc je tam zůstat 5 hod. A pokud už jsem poblíž bydliště tak už dojdu domů i promočený protože nejsem z cukru. 
Měl jste tu schůzku domluvenou protože to je jediný důvod proč už nedojít domů ale sednout si v restauraci očividně přeplněné když tam nebylo jiné místo než u mafiánů a prorussácké kolony. Pokud byste byl čestný tak byste raději domů už došel. Pane ministře Blažku lžete a proto podejte demisi. Pro blaho vlády ihned. 
Tak jen hlupák si myslí, že by se politici mezi sebou nepozdravili a nebavili. A to jak vládní tak nevládní. Akorát bych tu viděl jeden rozdíl, podle mě dost podstatný. Zařadil bych ho do politické kultury. Ten rozdíl je v tom, že je zcela normální když se politici potkávají, zdraví, mluví spolu, ale tam kde je to skutečně normální. Tedy parlament, vládní budovy, v médiích, při akcích politických, kulturních, sportovních, kde se počítá s politickými zástupci. A samozřejmě když se potkají jinde a kdy to není oficiální setkání, tak slušné vychování velí k pozdravu, max pár společenských vět. Ale v žádném případě to nikdy nesmí skončit v družném posezení, už vůbec ne s politikem z opačného tábora, už absolutně, nikdy nikdy nikdy z extrémního a populistického tábora, a už úplně je vyloučené se sejít s pochybným a kontroverzním politikem a lobbistou. To už by bylo přijatelnější, kdyby se sešel s politikem z opačného tábora. Prostě né, Blažek se měl v případě že si nemohl sednout jinam vzmužit a i v dešti dojít domu. 
Je rozdíl pozdravit nebo přisednout. 
Je rozdíl chviličku pobýt a zůstat celý večer. 
A je sakra rozdíl s kým se jen pozdravím a chviličku pobudu a s kým se zdržím déle. 

Žádné komentáře:

Okomentovat