pondělí 14. srpna 2023

Pan Fremr se nakonec zachoval dobře. Odstoupil.

Tak chápu že se (nejen) pan Fremr necítí vinen, protože soudil spravedlivě, podle tehdejších zákonů. Stejně tak, jako všichni komunistický a nacistický (nejen) soudci ve své době. A proto se nejen on ale všichni soudci mohou cítit nevinní a čistý jako slovo boží. 
Ale co nechápu je to, když se dokáže zrůdnost té doby a tím zrůdnost i zákonů té doby, a i přes to se dožadují svých práv, včetně práva na vykonávání svého zaměstnání, kde díky zrůdným zákonům udělali tolik zla. Že nechápou že páchali zlo. 
A že se stále derou na své místo ve veřejném prostoru. Místo toho aby se omluvili a byli rádi že nejsou za to zlo potrestáni. Jen nevykonávat své zaměstnání by měli brát jako trest za svou činnost. Protože režim v kterém vykonávali své zaměstnání, se ke svým oponentům choval hůř.
Ono tu nejde jen o to, že se někdo zašpinil v tom režimu (člen KSČM, SSM, ROH, ČSSP, ČSSPB a dalších organizací tzv národní fronty, plus mlčící většina kde nás bylo 99% populace) ale o to, jestli jsme se tou špínou ještě nemazali víc. 
Složky státu rozhodující o životě populace a jejich pomocníci, tedy ti kdo vymýšleli a schvalovali zákony, ti co podle nich pronásledovali lidi, ti co podle nich lidi soudili, a ti co podle nich lidi sledovali a ničili jejich životy. A nejen konkrétním lidem ale i jejich okolí (rodiny, příbuzní, přátelé). 
Tedy vrcholní představitelé KSČ(M) (obecní, obvodní, městské, okresní, krajské organizace až po ÚV), vláda, veřejná bezpečnost, stranická armáda (LM), prokurátoři, soudci, StB, poslanci parlamentu (federálního i národního) a jejich pomocníci a spolupracovníci. 

Žádné komentáře:

Okomentovat