neděle 5. března 2017

Kde je pravda, ohledně EET

Nějak tomu nerozumím. Možná i proto, že nejsem živnostník, podnikatel, ovsč. Ale zatím jsem proti EET, neslyšel jediný záporný argument, krom argumentu: je to sledování. Je to stejný argument, kdy se strašně protestuje proti kamerám na veřejných a soukromých místech. Mě kamery nevadí, protože nemám v úmyslu, dělat jakoukoliv nekalou činnost. A vzhledem k tomu, že jiný argument není, tak stejně tak by mě nevadilo, kdybych byl "sledovaný", jaké mám tržby. Tak mě tak napadá, jestli ty protesty proti EET, nejsou stejné protesty, jako proti těm kamerám. Tedy, že proti tomu protestuje jen ten, kdo nemá čisté svědomí.
Je ale pár argumentů proti. Přijal bych argument, a to: cena za pořízení EET. Ale, nedá se to zahrnout do nákladů? A náklady se odečítají z příjmů, a daní se tak jen čistý příjem, ne? Jestli to nejde do nákladů, tak to je argument proti. Další je obava, že to někdo může zneužít. Ale! Copak se to i bez EET, zneužít nedalo? Dalo a je pár případů, kdy se to zneužilo. Tak že to jako argument proti neberu. Dalším argumentem proti, by byli různé výjimky. Tak, jestli se plánují výjimky, je argumentem proti.
Našel jsem jen dva argumenty proti, pokud to tak bude: nezahrnutí do nákladů a výjimky. Ale jsou to opravdu překážky pro poctivé podnikání? Pokud vím, tak cena za pořízení EET, není zas tak vysoká, aby se nedala nějak za dobu, kdy se mluví, že se to zavede, našetřit (mluví se o tom už 3 roky) A jestli mi podnikání šlo, i přes konkurenci, před EET, proč by mi neměla jít, i po EET? Pokud jsem byl poctivý a konkurent, který dostal výjimku ne, a přesto jsem podnikal, tak proč bych nemohl podnikat dál?
Nechci tímto někoho naštvat. A už vůbec to není obrat mého smýšlení. Jen tomu opravdu nerozumím, a tak jsem se musel zeptat.
Jestli odpůrci EET, nejsou skutečně jen ti nepoctivý, kteří podnikali jen díky tomu, že nepřiznali příjmy, a tak neplatili daně. 

Žádné komentáře:

Okomentovat