středa 27. července 2016

Není to tak jednoduché, jak navrhují extremisté

Komentáře a výzvy, o odplatě, válce, odvetě, odstranění, vyhlazení, vyhoštění, zákaz…. Všech muslimů, islámu, je stejné, jako z pera imámů v mešitách. Přesně tak, se v mešitách, islámští imani, snaží zradikalizovat ty, co vraždí. A proto se zaměřují na ty, kdo jim dělají největší škody. Británie, Německo, Francie, a Belgii, tu berou jako sídlo EU. Kdyby byla ČR, stejně tak aktivní v boji s islamisty, tak tu útočí také. A nikdo je nezastaví. Protože, oni nevypadají, jako zlý hoši. Ale jako hodní hoši. A hlavně, jsou to většinou už rodilý Češi. Tak tedy, pokud budeme vyzývat k válce proti nim, tak oni budou válčit proti nám. Tato výzva, je tedy stejná, jako výzva imána v mešitě. Jinými slovy: zlo vždy budí další zlo. Ze zla, nikdy nic dobrého nevzniklo. Dobře, zbavíme se všech muslimů, i rodilých Čechů a konvertitů k islámu. Ale co uděláme s našimi teroristy? Zatím tu vraždí jen čeští teroristé. Taky s nimi ven? A pro jistotu, i se všemi, kteří se vzhledově podobají teroristům?

Nechci vypadat jako vítač imigrantů, nebo dokonce, jako obhájce islámu. S částí toho, co píšete, souhlasím. Radikály odhalit, deportovat, doživotní zákaz návratu... Ale prostě, ono to není tak jednoduché. Tím že vyhostíme všechny, nebezpečí nezmizí. A jací naši teroristé Ondřeji? Tak třeba ten, jak v Uherském Brodě, vyvraždil tu restauraci? Nebo ty ženské. Jedna zabila kluka ve škole, a jedna ženskou v obchoďáku? Nebo ten Američan, jak vyvraždil rodinu na Moravě? Víte, já se na teroristy dívám, jako na zločince. A tak, buď jsou všichni zločinci teroristé, nebo ne. Nebo že by muslim byl terorista a nemuslim vrah? Apropó, jaký je v tom rozdíl? Tedy pro ty objeti a pozůstalé? Jistě, tito ne křičeli před tím Allah Agbar, ale proto nebudu klidnější, že tu nevraždí muslim, ale křesťan...

Tak co, vystěhujeme pro naší bezpečnost, všechny vrahy i s rodinami? A vůbec, všechny cizince, aby nám tu (jako ten Američan) také nic neudělali? A zakážeme sem cizincům přístup? Ano, všem, nejen Arabům a muslimům. Ale všem, tu rodinu na Moravě, nevyvraždil Arab nebo muslim. A co myslíte, jak by se k nám ty státy chovali? Pochybuji, že by odvetou nebylo, zákaz pobytu Čechů u nich. Tak už, žádné dovolené u moře, v Alpách, apd. Prostě, buď naší bezpečnost, vyměníme za část naší osobní svobody, nebo si budeme držet osobní svobodu (žádné kamery, žádné sledování, žádné omezení ze strany státu), ale holt budeme muset počítat, že tu ta bezpečnost nebude. Ale tím, že vyženeme všechny cizince (ale i rodilé Čechy, s kořeny jinými než českými), a další sem už nepustíme, jen kvůli původu, nás opravdu nebezpečí nezbaví. A hlavně, žádná země si to nenechá líbit, a tak by se stalo, že by se už nikdo, nikdy, nedostal kamkoliv za hranice. Nebo má někdo představu, že by nás ty země pochopili?

Četl jsem dobrý článek o tom, že zažít teroristický útok, je taková možnost, jako vyhrát ve sportce. Tedy, prakticky nulová. Ale napíšu příklad. Hodně lidí si myslí, že za komunistů bylo bezpečněji. NO NEBYLO! Jen se o zločinech nepsalo a nemluvilo, každý den. Dnes je situace zločinů stejná, jako byla. Akorát, že tenkrát se to dostalo do médií jen v případě, že si kriminálka nevěděla rady, a tak vyhlásila pátrání. Ten pořád se jmenoval: kriminální ústředna pátrá. Jinak jsme z médií slyšeli jen, jak víc vyrábíme a sklízíme, a jak plníme plán pětiletky. Jinými slovy. Stejně tak, jako se za komoušů o zločinech nemluvilo a nepsalo, tak jako dnes, tak si lidí myslí, že jich nebylo tolik, jako dnes. Kdyby tedy média méně informovala o terorismu, tak je jisté, že se lidé, budou terorismu bát méně. Ještě jinak. Nebude to pro ně takový strašák, jako je. Protože, přijít do styku s terorismem (a vůbec se zločinem), je asi taková možnost, jako že si vsadím, a vyhrají džekpot (jackpot), hlavní výhru. I když, vzhledem k dnešním médiím, se to zdá hodně, velmi hodně, pravděpodobné až jisté, že se to stane každému, a hned několikrát za život. NE, NESTANE! Jako se nestane, že by jen jednou v životě, každý vyhrál ve sportce. 

Žádné komentáře:

Okomentovat