sobota 30. března 2019

Jedna z desítek nesmyslů, vyvracející církevní víru a boha.

Ale pokud byla Eva, proč nebyla logicky Eva 2? Jinak, Ábel byl zabit. Zbyl jen Kain. A vzhledem k tomu, že byli na světě jen 3 lidi, Adam, Eva, jejich dítě Kain, tak jak se mohli dál množit? Připomínám, že bible se zmiňuje o panenském těhotenství jen v jediném případě. U Marie. Tedy ne u Evy, a už vůbec ne u Adama a Kaina. A u jiné možnosti, žebru, jen u Adama, ne i u Kaina. Tak že, Kain musel nutně souložit se svou matkou Evou, nebo Kain neměl už potomky, veškeré pokolení tedy plodil jen Adam s Evou. Ale v tom případě, by museli jejich potomci žít v incestu. Protože se dál rozmnožovali bratři a sestry. Prostě, Eva a Kain, nebo děti Adama a Evy (nebo Evy a Kaina, případně Adama, který mohl při množení také pomoci, či-li, musel souložit s dcerami), žili v incestu, tedy proti božím zákonům.
Bible zmiňuje zásadní ženy. Eva, Marie, Máří Magdaléna. První jako přirozený protějšek a doplněk muže. Druhá jako rodička, matka. (Obě jako přirozená potřeba pro rozvoj populace a rodiny).Třetí jako ukázka dobroty boha a nápravy hříšníků. (Velmi jednoduše řečeno). Všechny tři (ti hlavní, je jich tam více) jsou tam potřeba jen proto, aby se ukázalo, že je třeba žen. Tak proč chybí Eva 2 (třeba ze žebra Kaina, jinak by nutně musel spát s matkou nebo sestrou (sestrami), což je v příkrém rozporu s bohem), která by také byla pro pochopení děje, dost důležitá? A podobně (tedy vyrobit ženy ze žebra pro syny Kaina) by měl bůh jednat dál. A to minimálně do vnuků Kaina. Potom by snad už nevadilo, aby se konečně vnuci a vnučky Kaina (a tedy pravnuci a pravnučky Adama), mohli množit mezi sebou, aby to nebylo v rozporu s bohem, ale i genetikou.
Dobrý pokus o vysvětlení jsem dostal. O ženách se pry dříve nepsalo. Dobře. Ale aby bible měla hlavu a patu, tak u hlavních bodů příběhu, byli vždy i ženy. Právě proto, aby to nevypadalo, jako že se množí jen muži s muži. Tedy, lidstvo = Adam a Eva. Příchod boha, mesiáše = Marie. Bez Evy by nebylo lidstvo, bez Marie by nebyl mesiáš. To jistě stačí pro věřící. Ale pro šťouraly je to jaksi nedostačující. Protože pro ně je jasné, že i když vezmou tuto teorii o tom, že bible píše jen o mužích, ne o ženách, tak pokud bůh nestvořil více lidí, než jen Adama a Evu (což by byla také celkem zásadní informace, která by také musela být v bibli popsaná) tak musí být každému jasné,  že se dále množili mezi sebou sourozenci (deti Adama a Evy). Bratři se sestrami. To je přeci proti božím zákonům, ne? O genetice ani nemluvě.
To že se o ženách nepsalo neobstojí, zvláště z hlediska, které ženu potřebovali, aby měl příběh hlavu a patu. Ale v bibli jsou (krom těch hlavních) nejen lotova žena a dcery, ale i noemova žena a ženy jeho synů po potopě. Ale i tak je to málo na to, aby lidstvo, bez genetických problémů, přežilo. 10 jedinců je opravdu málo na přežití druhu. Tak pokud bylo po potopě (která také vyvrací existenci boží a celou víru) potřeba žen a více párů (proč nestačil jen jeden muž a jedna žena, jako u ostatních živočichů?), tak proč nebylo potřeba více párů v ráji, nebo dalšího zásahu boha (partnerky a partnery dětí Adama a Evy, by bůh vyráběl ze žeber jejich potomků), jinak by museli nutně žít v incestu. 

Žádné komentáře:

Okomentovat