neděle 25. srpna 2024

Nostalgické vzpomínky o našem dětství.

Pravda, pamatuji. Ale byl to život bez internetu jen proto, že internet ještě nebyl. Kdyby byl tak je to i před mnoha lety život s internetem. Tak že to není o tom, že dřívější generace místo internetu byli raději venku, ale že internet nebyl, proto byli venku. Takže to nebyla zásluha těch starších generací ale neexistence internetu. A podobné poznámky jak žili předchozí generace jsou stejně stupidní, jako bysme dnes nostalgicky vzpomínali, jak se v 19 st. žilo bez praček, elektrických žárovek a splachovacích záchodů. 🤦
My začínali (my jako má generace) na černobílé TV, přenosném rádiu a magneťáku. A generace našich rodičů a prarodičů o nás mluvili stejně jako dnes mluvíme (naše generace) o svých dětech a vnoučatech. A i generace našich rodičů a prarodičů, vzpomínali na to jaké oni měli skvělé dětství proti našemu. A to dětstvi našich jak prarodičů tak rodičů probíhalo v první (prarodiče) a druhé (rodiče) světové. 🤦 👍😂

čtvrtek 1. srpna 2024

Kauza ve sportu?

Další kauza z olympiády?🤦
Po ceremonialu prý vystupuje v ženském sportu muž, respektive z příspěvků a komentářů, muž přeoperovaný na ženu. 🤦
Kauza: Imane Khelif z Alžírska a Lin Yu-Ting z Tchaj-wanu, závodnic v boxu. 
Jako zjistili si někdo z těch co píší nesmysli o transsexuálech a co hůř, transvestitech, protože to jsou skutečně muži i když v zemských šatech, jak to skutečně je? 🤦 Ty dvě sportovkyně jsou skutečně sportovkyně, ale s (na ženu) obrovským množstvím testosteronu, samozřejmě přirozenému. 
Kdyby to byli přeoperovaný chlapy/ženy, tak nevím podmínky, možná by nemohli závodit v ženské kategorii (chlapy) v mužské (ženy), nebo kdyby brali testosteron (žena), tak by určitě nemohla hrát v kategorii žen, protože by to bylo bráno jako doping. Ale tyhle dvě sportovkyně jsou přirozené ženys větším množstvím testosteronu. 
Jak byste to řešili vy, kdyby za vámi přišla žena že chce sportovat ale protože má víc testosteronu než běžná žena, tak byste jí to prostě nepovolili? Vlastně byste jí potrestali za něco za co nemůže, co nemůže ovlivnit, ani napravit. Vážně byste někoho trestali za to jak se vyvínul? 
Jistě, obě sportovkyně jsou ve výhodě. Vzhledem k výjimkám potvrzující pravidlo (protože těchto případů není zase tolik) by snad ani nemělo smysl vymýšlet další sportovní kategorii. Prostě hold se tak na 10, 20 let budeme muset smířit s dominantními sportovkyněmi v boxu a jiných sportů kde se tyto výjimky vyskytnou. 
Ale hlavně z toho nedělejte nějakou "revoluci" LGBT komunity, která se snaží ovládat svět. Buďte normální a spíš pomocte najít řešení, které neublíží žádné straně a minimalizuje výhody a nevýhody ve sportu. To je rozhodně lepší než přiblblé konspirace a komentáře. 

https://archiv.hn.cz/c1-67346960-neuveritelne-zmatene-nebezpecne-v-olympijskem-ringu-budou-bdquo-nezeny-ldquo-mlatit-skutecne-zeny?fbclid=IwY2xjawEYh8BleHRuA2FlbQIxMQABHVPHEczJ9YiB3v6_viaxxbbFD9-YRE7EZC9gB7H7skwVzEwnQCgK0or8hQ_aem_N6hhQBvrL7nemlDkZTbPhA